Бионсе презаписва песен заради критики от хора с увреждания

19:15, 02 авг 22 / Любопитно 25 2523 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бионсе ще трябва да презапише песен от новия си албум, след като беше критикувана остро в социалните мрежи заради жаргонна дума, смятана за обида от хората с двигателни увреждания.

Бионсе с нов албум след 6-годишна пауза

Гневът им е предизвикан от стих в парчето „Heated“ от албума „Renaissance“, издаден в петък. Използваната от американската певица в текста жаргонна дума „spaz“ от „spastic“ („спастичен“) на английски, може да се употребява за подигравка към хора с церебрална парализа, а по-свободно може да се свързва с още по-обидни за индивидите с увреждания термини.  В САЩ думата не е много често срещана и изглежда по-скоро квалифицира човек, смятан за „извън контрол“ или действащ по „непостоянен“ начин.

В опит да потуши началото на пожар в социалните мрежи, Бионсе ще презапише песента, като „замени“ смятания за обиден термин, потвърди говорителка на изпълнителката и увери в  имейл, че „думата не е използван умишлено с цел да нарани някого“, пише БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама