Борисов заговори за следизборна коалиция с ПП, но с условия

12:15, 31 юли 22 / Политика 25 2710 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи шестте приоритета на партията след предстоящите парламентарни избори.

Това са приемане на закон за 100% диверсификация на доставките на газ от „Газпром“ и дългосрочен договор за доставки на втечнен газ; таван на цените на горивата от 2.70 лева; подписване на договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70; 100% диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности; спиране на „издевателствата“ с цената на тока и съдебна реформа.

Той заяви, че партията, която ги възприеме, ще бъде съюзник, но без да я посочва директно намекна за „Продължаваме промяната“.

„След два месеца ще имаме 59 депутати колкото сега, или повече. С втората или първата партия ще имаме голямо мнозинство да приемем всички тези закони“, каза Борисов, цитиран от „Дневник“. Всички социологически проучвания дават преднина именно на „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ пред останалите участници на предстоящия вот.

„Това са нашите линии, кой ще подкрепяме, или ще управляваме заедно“, обобщи Борисов.

„Иначе може да ги тричаме. Няма нещо, в което са успели. Ако искат да им обясня с Гърция как става, с Турция как става, да ме наемат, ще им кажа. Нищо не искаме от вас, само народът да е добре и да не си се смеят. Колкото и да са грешници, ще ги подкрепя, или те нас, за да влязат тези закони в сила“, каза Борисов.

 

Така лидерът на ГЕРБ продължи еднозначните сигнали от партията в последните дни. Вчера Тома Биков заяви, че е важно в следващия парламент да се говори с всички партии, а днес председателят на парламентарната група. А днес Десислава Атанасова посочи пред БНТ, че по всяка важна тема е възможно надпартийно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:40, 31 юли 22

Ако сте пак в ъгъла в изилация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама