Папа Франциск намекна, че е възможно да се оттегли

15:00, 30 юли 22 / Свят 25 2505 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Главата на католическата църква Папа Франциск намекна, че може да се наложи да се оттегли, съобщава Би Би Си. Това ще стане ако физическото му здраве не му позволява да върши работата си така както трябва.

Папа Франциск вече не може да поддържа наситения си график с международни пътувания.„Не мисля, че мога да издържа на същото темпо, с което пътувах преди“, съобщи 85-годишният папа пред журналисти в папския самолет.

Франциск многократно беше видян в инвалидна количка по време на последното си пътуване. В последните месеци той има сериозни проблеми с едното коляно, което се отрази на неговата подвижност.

„Мисля, че на моята възраст и с това коляно трябва да се щадя, за да мога да служа на Църквата. Или, като алтернатива, да помисля за възможността да се оттегля“, допълва Папата, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че за момента продължава да изпълнява длъжностите си и ще бъде напътстван от Бог кога да се оттегли, ако въобще го стори.

Не е катастрофа да се смени папата. Не е табу. Вратата на пенсионирането е отворена – това е нормална опция. Все още не съм почукал на тази врата, все още не съм мислил по темата, но това не означава, че няма да го направя“, каза още папата.

 

Предишният папа Бенедикт XVI се пенсионира заради проблеми със здравето през 2013 г., припомня bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама