Руските сили са обстреляли централната част на Харков

08:24, 29 юли 22 25 2583 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руските въоръжени сили са атакували тази нощ град Харков в североизточна Украйна. Продължава украинската контраофанзива в района на южния град Херсон.

Обстрелвана е централната част на Харков, съобщи кметът Игор Терехов. Според него едното попадение е в двуетажна сграда, където вече работят екипите на спешните служби. До момента няма информация за ранени или загинали.

Украинската контраофанзива в Херсон набира скорост

Междувременно украинската контраофанзива в района на Херсон набира скорост. Украинската армия разруши Антоновския мост, използвайки ракетните системи с висока точност Хаймарс.

Украинската страна е претърпяла загуби в района на Чернигов след руска ракетна атака. Петима души загинаха и 25 бяха ранени при руски въздушен удар срещу хангари на училище за пилоти в град Кропивницки.

Зеленски обвини Русия, че подкрепя тероризма

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно ниво за действията на Русия на територията на страната му. „Можете да изберете който и да е било ден в Украйна, например днешния или всеки ден след 24 февруари, за да установите, че никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия. Това има нужда от правен отговор на глобално ниво, твърди той, цитиран от БНР.

Зеленски благодари на американския Сенат, който по-рано единодушно одобри резолюция, с която призовава държавния секретар Антъни Блинкън да определи Русия като държава, подкрепяща тероризма.

Като причина са посочени руските действия в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама