Лена Бориславова отговори на нападките на Тошко Йорданов

16:58, 28 юли 22 / Политика 25 2586 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. Това заяви началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова в отговор на нападките на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който я обвини, че именно тя е виновна за обявеното от КС противоконституционно избиране на нов председател на КЕВР.

Бориславова обаче изтъква, че с правилата за избор на шеф на КЕВР и с кандидатурата на Станислав Тодоров са се съгласиха всички партии в коалицията. По думите ѝ Тошко Йорданов и Ива Митева от ИТН също са подкрепили законопроекта в зала.

Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно. Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство“, изтъкна още тя. 

Като намигване към Йорданов, Лена Бориславова публикува и свои снимки от дипломирането си в Харвард, както и снимка с тениска на университета, каквато носят възпитаниците му. 

Порицаха Тошко Йорданов заради облеклото му в парламента

Припомняме, че по-рано днес председателят на ПГ на ИТН се появи на работа с тениска с надпис „Harvard law - just kidding” (бел.ред. - Право в Харвард – шегувам се), дънки, маратонки и сако. Щом излезе на парламентарната трибуна обаче, той свали сакото си и остана само по тениската, която бе намек към началничка на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. Последваха и серия от критики и обвинения към нея, че не е добър юрист и че връщането на Иван Иванов като шеф на КЕВР е единствено по нейна вина. 

Депутатът от ПП Искрен Митев укори председателя на ПГ на ИТН, че напада човек, който не присъства в залата и не може да се защити, докато самият той отказва да поеме отговорност за собственото си гласуване в полза на отменения избор.

Кой е първият българин, завършил Харвард?

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов пък порица избора на Йорданов за дрескод в парламента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:37, 28 юли 22

Какво ще му обеснява на този безотговорен човек

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама