Порицаха Тошко Йорданов заради облеклото му в парламента

12:50, 28 юли 22 / Политика 25 2794 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов порица по време на заседание Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ заради облеклото, което бе избрал за парламента.  

Искам да ви напомня, че се намираме в Народното събрание. Вашето облекло не отговаря на висотата на тази трибуна, направи му забележка председателят на НС Мирослав Иванов.

Председателят на ПГ на ИТН се появи на работа с тениска с надпис „Harvard law - just kidding” (бел.ред. - Право в Харвард – шегувам се), дънки, маратонки и сако. Щом излезе на парламентарната трибуна обаче, той свали сакото си и остана само по тениската, която бе намек към началничка на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. Както е известно, тя, както и премиерът в оставка Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев, са харвардски възпитаници. От няколко дни обаче Тошко Йорданов хвърля остри нападки към Бориславова, защото по думите му именно тя е виновна за обявеното от КС противоконституционно избиране на нов председател на КЕВР. 

По-късно журналистът Илиана Беновска се похвали, като изпрати мейл до медиите, че именно тя е подарила въпросната тениска, но не на Тошко Йорданов, а на Ива Митева.

ИТН подкрепили закона за КЕВР „с ясното съзнание, че е тъпо“

Тошко Йорданов обвини Лена Бориславова за казуса с КЕВР

„От тази трибуна обикновено се говорят лъжи и за това е хубаво от време на време да се казват в някои истини. Народното събрание попадна в тази нелепа ситуация заради Лена Бориславова. Това е истина. В момента, в който вкарахме закона, Бориславова опищя стаята на Ива Митева по телефона, аз бях вътре, да сe махне този параграф. Митева обясни, че това ще падне в КС. Тя (бел. ред. Лена Бориславова) продължи да пищи да се махне“, посочи Йорданов.

По думите му под негово давление ИНТ са взели коалиционни решение да подкрепят искането на ПП с ясното съзнание, че е тъпо“.Тошко Йорданов се оправда за това си действие, като добави, че да си в коалиция с ПП, означавало „да се съгласяваш с всичките им глупости, защото ако не се бил съгласил с „промяната щял да бъде причислен като сътрудник на „дядо Мраз и Снежанка.

Лицето Лена Бориславова не знам защо минава за добър юрист. Два пъти се издъни с две нейни искания, с две нейни настоявания, защото видимо тя командва цялата ви парламентарна група, колеги, както и бившият премиер, защото се съгласяваше с всяко казано нещо от нея, включително и в този случай. Два пъти се издъни професионално и два пъти Конституционният съд ни резна зелките образно казано за глупави, некомпетентни, юридически решения. Тя определено е слаб юрист. Може да я извикате за лично обяснение. И сега ако някой връща Иван Иванов, това е Лена Бориславова. И аз на мястото на Иван Иванов бих й изпратил цветя и бонбони за благодарност“, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Последва реакция  от Искрен Митев от ПП, който му напомни, че решението за КЕВР е било взето още януари месец.Тогава вашето мнение и мнението на г-жа Ива Митева от професионална гледна точка бяха вземани под внимание. Да излизате днес и да атакувате от трибуната един човек, който не може да се защити, не смятам, че е достойно поведение“, подчерта Митев и отбеляза, че всеки, който е участвал в подобно решение, трябва да поеме своята отговорност.

„Дали съм я нападал, защото не била в залата? Извинявайте, но тя е взимала решения, които имат отражения върху цялата държава. То и Кирил Петков не е в залата – трябва ли да си мълча?“, отвърна Йорданов.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС пък се възползва от случае, за да иронизира Лена Бориславова, като заяви, че макар да не може да оцени нейните качества като юрист, имал голяма надежда в нея като енергетик„Тя заяви преди еден месец, когато газът беше 160 лева, че ще стане четири пъти по евтин, тоест от 160 лева ще стане 40 лева. Всъщност от други ден газът ще е 300 лева, няма да е 40, но аз все още имам надежда в г-жа Лена Бориславова, че ще го направи 40“, вметна депутатът от опозицията.

Г-н Добрев, вие сте изключително наивен да очаквате енергетикът Бориславова да е по-добра от юриста Бориславова“, включи се с напдки отново Йорданов.

„Има такива дънки“: Филип Станев отнесе забележка за облеклото си в парламента

ИТН не с първа, а с поредна забележка за облеклото

Спортно-елегантният стил на обличане е запазена марка на депутатите от ИТН. Те редовно идват на работа в парламента, облечени с дънки, спортни маратонки и тениски, покрити със сака. 

Припомняме, че това не е първата забележка, която са получавали депутатите от „Има такъв народ“ относно дрескода им в парламента. По време на едно от заседанията на миналия парламент колегата му от ИТН Филип Станев получи забележка от тогавашния председателя на парламента Ива Митева (също от ИТН) заради присъствието му в пленарна зала със скъсани дънки. Той прие порицанието с усмивка и се изправи от мястото си под ръкоплясканията на съпартийците си.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:35, 28 юли 22

Баба ми казваше, че с редки екстременти не трябва се говори, тъй като ще те опръскат. И единият, Тошко Цървул кое, както И видният крадец на енергийни ресурси Делян Добрев са такива. С две думи са за изхвърляне в канала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама