Иван Иванов е новият стар шеф на КЕВР

12:10, 28 юли 22 25 2889 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Иван Иванов е новият стар шеф на КЕВР. Това решиха депутатите в Народното събрание.

Той ще продължи да изпълнява функциите на председател на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител. Предложението дойде от страна на „Има такъв народ”, но получи подкрепата на ДПС, ГЕРБ, „Демократична България” и на част от „Продължаваме промяната”. В гласуването не участваха от БСП. От общо 142 гласували, „За” гласуваха 132 депутати, двама бяха „против”, а осем се „въздържаха”, съобщи Нова телевизия.

По-рано при връщането на неизпълнения мандат на президента от страна на БСП, Румен Радев призова депутатите да решат за шефа на КЕВР до утре. Така индиректно той даде да се разбере, че ще разпусне Народното събрание през следващата седмица.

Тошко Йорданов обвини Лена Бориславова за казуса с КЕВР

Припомняме, че вчера депутатите от енергийната комисия приеха предложението на ИТН да бъде върнат  Иван Иванов. Решението беше подкрепено от депутатите от ИТН, ГЕРБ-СДС и ДПС. 

До предложението се стигна, след като Конституционният съд определи за нищожен изборът на досегашния ръководител на енергийния регулатор Станислав Тодоров.

.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:36, 28 юли 22

Дърт козел

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама