Големите кавички: „БСП го раздава като необходимия идиот“

15:00, 26 юли 22 / Големите кавички 25 2384 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Политическите групи в Народното събрание се насочват към избори. БСП го раздава като необходимия идиот, който трябва да подържи мандата известно време. Така бившият председател на БСП Михаил Миков,един от явните критиците на настоящия лидер на партията Корнелия Нинова, коемнтир ситуацията около третия мандат за съставяне на правителство.

Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, тогава единствената цел остава някакво закрепване в моментната ситуация. О, миг, поспри - както казва класиката. В това обаче няма политически смисъл - то удря по достойнството на този, който го прави. То затваря политическите перспективи...

Вариантът е само един – да се върне мандатът и да се отиде спокойно към избори без фарс. Най-добре е да се приключва тази агония, добави той.

„Много се надявам малко да се завърне откровеността в политиката. Разговорът между политици и граждани трябва да бъде много по-откровен от случващото се сега – едно се показва в медиите, когато микрофоните са включени и друго, когато са изключени. Това е удар по доверието в политиците “, допълни бившият лидер на левицата.

Михаил Миков посочи, че не е имало ценностно разбиране в кабинета и той не е имал програма за управление. „Може така да попаднем в световните рекорди – правителство без приета програма за управление“, каза той.

Според него опозицията не изиграла особено голяма роля да се стигне дотук. „Партийният егоизъм и личния егоизъм, стремежа за участие във властта на всяка цена, неадекватните решения в областта на енергетиката... Тази позиция „не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря" отвращава хората от политиката. особено, когато отидат на касата да си платят сметките“, посочи Миков.

Трябва много повече откровеност за това, което ги очаква българите през еента и зимата, когато и в света, и в България икономическата и социалната обстановка ще бъде съществено променена.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:34, 26 юли 22

Всички изгонени говорят така

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама