БСП с два варианта за третия мандат

12:30, 25 юли 22 / Политика 25 2885 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Изпълнителното бюро на БСП е взело днес решение да предложи на Националния съвет два варианта по отношение на третия мандат. Това съобщи председателят на парламентарната група на партията Георги Свиленски.

Хоризонтът на двете предложения ще бъде петък, добави лаконично той. Те ще бъдат гласувани утре по време на заседанието на Националния съвет.

ГЕРБ: Изборите може да бъдат изместени и преди 2 октомври

Днес изтичат 7 дни, откакто президентът Румен Радев връчи мандата на социалистите. Вчера вечерта БСП, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ проведоха среща. „Има такъв народ“ не участва в разговорите.

По-рано социалният министър в оставка Георги Гьоков заяви, че шансовете за съставяне на правителство са почти нулеви. По думите му в партията има мнения както за задържането на мандата, така и за връщането му, пише bTV.

Според най-голямата опозиционна партия ГЕРБ предсрочните избори могат да се проведат преди 2 октомври.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама