Мистериозно розово сияние озари небето над Австралия

20:15, 23 юли 22 / Любопитно 25 2787 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мистериозно розово сияние озари небето над град Милдура в Австралия. Светлината се появява късно през нощта и предизвиква истинско недоумение сред местните жители. Част от тях шеговито разказват, че са помислили, че идва краят на света или че в това имат пръст извънземните.

Обяснението зад странното розово сияние обаче е по-земно. Светлините бяха потвърдени от производителя на медицинска марихуана Кан Фармасютикъл, че идват от комерсиален навес за събиране на реколтата, чиито врати са били оставени отворени. Говорител на Cann казал пред ABC News, че са тествали ново помещение, което е влязло в експлоатация.

Cann Group е първата компания, на която Службата за контрол на наркотиците (ODC) към австралийското правителство издава лиценз за изследване на канабис през февруари 2017 г.

По-рано този месец фирмата обяви: „В комбинация с лицензите и разрешенията, издадени от Службата за контрол на наркотиците (ODC) по-рано тази година, лицензът за ДПП ще ни позволи да произвеждаме активни фармацевтични съставки (API) в съоръжението, да произвеждаме капсули Satipharm за човешка терапевтична употреба и да извършваме вътрешни химични, физични и микробиологични тестове, за да докажем, че продуктите отговарят на местните и чуждестранните регулаторни изисквания, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама