Какво да очаквате от сафари в Африка?

17:45, 22 юли 22 / Любопитно 25 2372 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Африка има специална магия – залези, толкова красиви, че времето спира, когато се взираш в тях. Несъмнено най-добрият начин да усетите уникалната природа на това място е по време на вашето сафари. Ще имате възможност за среща с диви животни и ще се доближите до тях в естествената им среда. 

За какво да внимаваме по време на сафари в Африка?

За да се впуснете в такова приключение, трябва да сте добре подготвени за ситуациите, на които можете да попаднете там и всички мерки за безопасност, с които трябва да се съобразите. Ето и нещата, за които да внимавате по време на това пътешествие:

Насекоми – тук насекомите са в повече и различни от тези, които ние познаваме. Задължително е да преминете през ваксинация преди да отидете на това място. Вашата тур агенция ще ви даде повече информация за нужните ваксини преди вашата екскурзия, за да имате времето да се подготвите;

Климат – жаркото слънце там може да бъде много опасно и не трябва да се подценява в никакъв случай. Задължително си носете шапки, които да предпазват главата ви, както и подходящи прохладни дрехи. Използването на слънцезащита също е наложително;

Животни – не забравяйте, че вие сте сред дивото. Това е едно по-специално и уникално преживяване, към което трябва да се отнесете сериозно. Тук с животните се внимава. Цялото им величие и красота не трябва да ви кара да забравите, че те все пак са диви. Винаги взимайте водач със себе си. Освен правилен маршрут, той знае как да реагира в определени ситуации. Присъствието на такъв човек винаги е от значение!

сафари в Африка https://boiana-mg.bg/ekzotika-afrika

Определено сафари приключение в Африка би било мечтано преживяване за всеки любител на приключенията и дивото, но е много важно да се подготвим правилно за него и да се информираме максимално за всичко, което трябва да знаем.

Типове сафари

Сафаритата са много различни. От настаняване в луксозни, елегантни къщи, до пътувания с автомобили с отворен покрив, от които е удобно да гледате паша на жирафи в дивата природа, или с пътуване в мобилен къмпинг. Има и други зашеметяващи опции за сафари, които предлагат възможност да получите съвкупност от преживявания, като балон с горещ въздух, кану или конна езда. 

Уникалността на подобен тип екскурзия е сигурна. Можете да разгледате отблизо повече диви животни отколкото в някои зоопаркове. Ще имате възможността да видите зебри, лъвове, слонове, хипопотами, носорози, горили, гепарди и какво ли още не. Из тези земи има много живот, който несъмнено ще оцените.

Не забравяйте също, че по време на вашата екскурзия в Африка, освен животни, има и невероятна природа, която трябва да се разгледа. Спиращи дъха водопади, планината Танзания и интересни туристически обекти, които няма да ви оставят да скучаете докато сте на това магично място.

Организиране на екскурзия до Африка

Най-добрият вариант за организиране на такъв тип екскурзия е чрез туроператор. Една турагенция е много по-добре запозната с условията, които ви чакат там, което специално за това място е задължително. Африка има невероятна природа, до която си заслужава да се докоснете. Има добри оферти на страхотни цени за индивидуални разходки с джип или лек автомобил до различни дестинации. Подобен авто тур е най-предпочитаният начин за пътуване по време на сафари екскурзии. Изборът на природни паркове, които можете да посетите, е изключително голям, но е важно да съобразите времето си на екскурзия с миграцията на животните. В противен случай ще видите много по-малко екземпляри. Точно затова е важно да се консултирате с хора, които знаят подробности за Африка и да планирате добре преживяването си.

Можете да разгледате онлайн различни оферти за такава екскурзия. Със сигурност това е приключение, до което всеки трябва да се докосне.

 

*Платена публикация

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама