Шофьор с положителна проба за канабис блъсна пешеходец в София

16:00, 18 юли 22 25 2814 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Шофьор с положителна проба за канабис блъсна пешеходец в София. Инцидентът е станал на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Димитър Петков“, малко преди 14.00 часа, съобщи БНР.

Тежка катастрофа с пет жертви на пътя Плевен - Ловеч

Пострадалият - 38-годишен мъж, е с опасност за живота. Той е хоспитализиран в реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“ с множество увреждания - пневмоторакс на бял дроб, счупени ребра и прешлени, съобщиха от лечебното заведение. 

Откриха наркотици в кръвната проба на Семерджиев

По информация на БНТ шофьорът е Адриан Христов, шеф на фен организацията „Левски Запад“. Христов е откаран на кръвна проба във ВМА. Малко по-късно обаче самият той призна, че преди два дни е употребил марихуана. По думите му не било за първи път, но не употребявал често. „Преди два дни употребих, дръпнал съм си два пъти, ако трябва да бъда честен. Чувствам се адекватен да шофирам, преспал съм два пъти“, обясни Христов.

Той твърди, че пешеходецът е пресичал на червен светофар и заради това не чувствал вина. „За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено. За какво да чувствам вина? Мога да почувствам малко вина, че преди два дни съм дръпнал марихуана, но не мисля, че след два дни това нещо ми седи в кръвта и не мисля, че ми влияе на шофирането“.

По думите на Христов лично той подал сигнал в полицията и в Спешна помощ, защото се е притеснил за пострадалия.

Междувременно довечера пред Първо РПУ в София ще има мирен протест с искане на разследване на виновните за друга тежка катастрофа - на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, а обвиняемият Георги Семерджиев даде положителна проба за наркотици.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама