ГЕРБ предлага таван на цените на горивата от 2,70 лв.

14:10, 13 юли 22 / Политика 25 1888 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за определяне на пределни цени на моторните горива. Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС  Десислава Атанасова.

От ГЕРБ предлагат пределна цена за литър гориво от 2,70 лв. Атанасова уточни, че предложението е за бензин А95, газьол и метан, а таванът на цените да е за периода 1 август 2022 г. до 31 декември 2022 г.

Атанасова обясни, че в предстоящите месеци, когато все още не е ясно, каква ще е цената на другите енергоносители, следва Министерският съвет да реагира, за да облекчи българските граждани и българския бизнес.

Бензиностанциите дават отстъпката от 25 ст. по желание

Делян Добрев коментира, че има три основни причини за високата инфлация в България – цената на електроенергията, цената на газа и тази на горивата. Той е категоричен, че българският потребител надплаща с един лев за литър гориво, което струва на година 3,5 млрд. лева.

Ние предлагаме Народното събрание да задължи Министерския съвет да спре тази кражба и да върне нормалната цена от 2,70 лв. на бензина и дизела“, обясни Добрев. Той попита защо след като България купува руски петрол, който от миналата година не е променял цената си, цените на горивата нараснаха с повече от 1,20 лв. само за последните шест месеца. „Какъв е интересът на правителството да защитава „Лукойл“? Защо твърдят, че когато купуваме руски газ финансираме войната в Украйна, а когато купуваме руски петрол - не финансираме войната в Украйна“, попита Делян Добрев, цитиран от БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Георги v. 19:14, 13 юли 22

Аз предлагам Деси да си отиде там откъдето е дошла Дулово и да не се връща за доброто на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама