Маринела Нинева и Димчо Мицов най-бързи в планинското бягане на Витоша летен фест 2022

17:50, 10 юли 22 / София 25 1842 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Маринела Нинева и Димчо Мицов спечелиха планинското бягане от Витоша летен фест. При колоездачите най-бързи бяха Христина Козарева и Емил Стойнев, двете състезания преминаха при небивал интерес с рекорден брой участници. Те бяха аплодирани от хилядите излезли днес в планината за спортния празник.

Витоша летен фест се организира от „София – европейска столица на спорта“ за осма поредна година. Най-оспорвано бе в планинското бягане. По 12-километровия маршрут „Кумата“ рекордьорът на трасето Шабан Мустафа, Димчо Мицов и Александър Спасов се откъснаха още в началото и запазиха тази преднина почти до края. Малко преди финала обаче Димчо Мицов предприе атака, която не бе по силите на останалите и спечели с време 48:40 мин, само на 5 секунди
пред Шабан Мустафа. Трети завърши Александър Спасов с 51:15 мин, а 2 минути не достигнаха на шавмпиона да подобри рекорда на маршрута от 46:30 мин.

Шабан Мустафа ще атакува рекорда на Витоша Летен фест

При жените бе далеч по-спокойно, след като Маринела Нинева се откъсна напред и не позволи да бъде изпреварена до финала. Резултатът й – 58:49 мин, е само на минута и половина от рекорда на трасето, притежание на Антония Григорова от 2016 г. Втора днес остана Памела Ени с 1.01:36, а
трета е Елена Димитрова с 1.02:27 ч.

При колоездачите най-бърз по 21-километрото трасе „Копитото“ бе Емил Стойнев, финиширал за 52:51 мин, на близо 5 мин. от собствения си рекорд на трасето поставен при победата му през 2017 г. Среброто бе за Даниел Дудовски с 58:29 мин, а бронзът за Емил Пенджуров с 59:09 мин. При дамите победата грабна Христина Козарева, дългогодишната шампионка в 100-километровата Колообиколка на Витоша премина 14-километровия маршрут за 43:08 мин, следвана от Виктория Данова 51:01, Надежда Дързева 55:44 и др.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама