Шабан Мустафа ще атакува рекорда на Витоша Летен фест

16:30, 09 юли 22 / София 25 2167 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Шабан Мустафа потвърди участие на предстоящия тази неделя Витоша летен фест 2022. В последния уикенд изтъкнатият ни планински бегач записа престижно второ място на авторитетния маратон в Цермат, Швейцария. 43-годишният служител в Община Сунгурларе финишира с време 3.06:55 ч. и така спечели за втори път сребърен медал в това състезание. Само преди по-малко от месец многократният победител и рекордьор в планинското бягане отново спечели златния медал на маратон в Лихтенщайн - на LGT Alpin Marathon, с време 3.04:05 ч., съобщиха от Столичния общински съвет.

Богата културна програма ще радва софиянци лятото

Осмото издание на Витоша летен фест е тази неделя от 11 ч. на х. Момина скала. Спортният празник се организира от „София – европейска столица на спорта“ и включва планинско колоездене, планинско бягане с атрактивен награден фонд, туристически поход, безплатен алпийски тролей над Боянската река, народни танци, песни, томболи, много игри с награди и веселие. Отново за доброто настроение ще се погрижи популярният и обичан народен певец Александър Александров – Алекс.

Шабан вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 г. той бе най-бърз в третото издание по 12-километровото трасе. Редом до него сега се очаква да застанат и други изтъкнати състезатели в планинското бягане и колоездене. Стартът на атлетите по маршрут „Кумата“ е в 11.00 ч., велосипедистите потеглят в 11.10 ч. за една или три обиколки по 7/20 км трасе „Копитото“, а в 11.20 ч. е началото на туристическия поход (без регистрация) по 3.5 км маршрут „Обичам Витоша“ с продължителност около 2 часа.  

И тази година София ще има летен фестивал

Регистрацията за състезанията това лято отново е без стартова такса, а линкът за записвания е ТУКТам ще намерите Наредба, детайлна информация, карта на трасетата, условията за участие, възрастовите групи, наградите и подробности за безплатния транспорт за участниците и др. Предварителното записване ще направи участието в деня на състезанието далеч по-комфортно. В деня на феста автомобилите ще бъдат допускани и паркирани до Златни мостове.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама