Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност

17:37, 10 юли 22 25 1562 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нужна е промяна в системата на МВР, за да се предотвратят тежки произшествия. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов във връзка с фаталния инцидент на столичния бул. „Черни връх”, при който загинаха две млади жени. 

„Огромна част от МВР пряко участва в извършването на престъпна дейност. Всеки път, когато служител на МВР се обърна на другата страна и не вижда един такъв  - той става съучастник в престъпление”, заяви Хаджигенов.

Георги Семерджиев се оплака пред съда, че е бил отвлечен

„Вътрешна сигурност трябва да се извади от МВР и да има вътре хора, които не са служители на МВР”, предложи той. 

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Във връзка със служителката на МВР Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие,  Хаджигенов коментира, че подобни хора не трябва да са служители в МВР, тъй като нямат елементарни ценности. Той обаче не отрече, че Семерджиев е прикриван от институциите, защото е помагал в разследвания на ГДБОП и Прокуратурата. Но попита: “Това помагачество как бори престъпността? Да трябват хора от вътре, но не е това начина!”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама