Георги Семерджиев се оплака пред съда, че е бил отвлечен

18:30, 09 юли 22 25 2283 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Семерджиев. Той е обвинен за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, станала на 5 юли вечерта и при която загинаха две невинни млади жена.

Три обвинения срещу Семерджиев

По-рано днес прокуратурата повдигна нови две обвинения срещу бившия футболист и така те вече са три.

Първото обвинение е за причиняване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда наказние от 5 до 20 години затвор.

Второто е за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. При предишен случай от 10 юни т.г. в кръвта на Семерджиев са установени наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, заявиха от прокуратурата. За това законът предвижда от 1 до 3 години.

Третото - за използване на фашива шофьорска книжка.За него се предвиждадо 8 години лишаване от свобода.

Семерджиев се оплака пред съда, че е бил отвлечен

Семереджиев бе доведен в съдебната зала под засилен конвой. 

В съдебната зала Георги Семереджиев каза, че не разбира за какво го обвиняват. Обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17.00 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в дома му.

Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива.

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Прокуратурата посочи, че след инцидента Семереджиев се е обадил да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които се включили в това, била и полицайката Симона. 
Експертиза показва, че по скоростния лост и вратата на колата има негови следи. Едната маратонка на Семереджиев е намерена в колата, а другата - в дома му, предаде БТА. 

Редица свидетели описали високата скорост, с която колата на Семереджиев се е движила. 

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама