Илон Мъск се отказа да купува Twitter

17:33, 09 юли 22 / Свят 25 1734 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск иска да оттегли предложението си да закупи социалната мрежа Twitter. Като основание за това милиардерът посочва множество нарушения на споразумението.

Мъск сключи сделка за придобиването на Twitter

Мъск обяви, че от Twitter не са му предоставили достатъчно информация за спама и количеството фалшиви профили. През изминалата седмица от там заявиха, че компрометираните профили са под 5%.

Това е поредният обрат в сагата около покупката на Twitter, започнала през април, когато Мъск обяви, че възнамерява да придобие платформата за 44 милиарда долара.

От социалната мрежа допълват, че ще търсят правни възможности, за да накарат най-богатия човек в света да изпълни поетия ангажимент.

Мъск отива на съд заради акциите си в Twitter

В предварителните документи се посочва, че в случай на неизпълнение на споразумението, Мъск дължи 1 млрд. долара. Според анализатори оттеглянето на бизнесмена от сделката е „кошмарен сценарий“ за Twitter.

„За Twitter това е кошмарен сценарий за борда, в понеделник на борсата ще има свободно падане. И ще последва грандиозна съдебна битка между Мъск и борда на директорите на Twitter. И това ще бъде война по всички фронтове - да се запазят служителите, конкурентите продължават да работят, проблеми с бранда - запазената марка, с доверието на инвеститорите в отчетите“, заяви Даниел Ийвс, финансов анализатор, цитиран от БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама