„Срещу рецидивистите на пътя“: Граждани отново излязоха на протест

20:28, 07 юли 22 25 1250 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

За втори пореден ден граждани се събраха на кръстовището на булевардите „Черни връх и „Арсеналски в столицата, където Георги Семерджиев уби при тежка катастрофа две млади момичета.

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Движението в района е спряно, а полицейското присъствие е засилено. Хората разговарят помежду си, много от тях са с велосипеди и с малки деца. Те настояват за справедливо наказание за всеки нарушител на закона и бързи и адекватни действия от страна на органите на реда. Протестът е под надслов „Срещу рецидивистите и корупцията на пътя“, предаде БГНЕС.

„Срещу безнаказаността по пътищата“: Протести след тежката катастрофа в София

На металната ограда, с която е обезопасен събореният от удара на джипа на Георги Семерджиев асансьор на метростанцията, личи надписът: „Животи прекратени. Цветя изкоренени. Семейства почернени и мечти осакатени. Хиляди сърца до болка наранени. Прах и земя и много черни хризантеми. Нека дойде краят на тази война. Опомни се човече, застани под небето и погледни звездите. Колко мои връстници не достигнаха дните“.

Започва мащабна полицейска акция срещу дрогираните шофьори

По-рано премиерът в оставка обяви война на рецидивистите, употребяващи наркотични вещества и сядащи зад волана на автомобила. Вътрешният министър Бойко Рашков добави, че специализираната полицейска акция започва още днес и няма краен срок.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама