Не всички бензиностанции ще прилагат отстъпката от 25 ст. за литър гориво

09:24, 05 юли 22 25 1714 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не от всички бензиностанции ще се получава отстъпката от 25 стотинки за литър гориво. Само тези бензиностанции, които решат, ще въведат отстъпката. Това заяви Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация пред БНТ. 

По думите му бензиностанциите в по-малките населени места са заявили, че няма да прилагат мярката за отстъпката за горивата. Той посъветва хората да се информират предварително дали могат да ползват отстъпката в бензиностанцията, където зареждат. Големите вериги досега са поели ангажимент, че ще прилагат мярката.

Фалстарт на отстъпката от 25 ст. в малките бензиностанции

Той изрази очакване мярката да важи в сила в събота. Текстът за 25 стотинки отстъпка от цените на горивата влиза в сила до 3 дни след обнародването в Държавен вестник, което на практика стана днес. Прилага се,че този срок се дава, за да може фирмите да бъдат готови обясни Делчев.

„Ако днес ви върнат 25 ст. за литър гориво, след това бензиностанцията няма да може да претендира тези пари да си ги върне“, заяви той.

Той поясни, че отстъпката за горивото ще бъде приспадана на касата с талона на управляваното от водача превозно средство -  мотор, мотопед или лек автомобил. Отстъпката ще се вижда на касовата бележка. Компенсацията е при зареждане с бензин А-95, дизел без добавки и газ. Отстъпката се предоставя от крайния разпространител и е за до 50 л. на зареждане чрез намаляване на дължимата от физическото лице сума за плащане. 

По думите на Делчев персоналът е подготвен, така че мярката трябва да започне да се прилага безпрепятствено. Процесът все пак ще отнеме повечко време пред касите и трябва търпение, коментира още Делчев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама