Мексикански кмет се ожени за алигатор

20:20, 03 юли 22 / Любопитно 25 1405 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кметът Виктор Уго Соса на мексиканския град Сан Педро Уамелула по стара традиция се ожени за 7-годишно женско алигаторче на име Малката принцеса. Подробности за церемонията разкри „Daily Mail“.

За тържеството влечугото беше облечено в бяла рокля, а челюстите му бяха превързани за безопасност. Във видеото, публикувано от изданието, празнично облечен Соса танцува в прегръдка с алигатор, държейки го в ръцете си и целувайки животното по муцуната. Церемонията бе придружена от силна музика.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът ѝ с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса.

Кметовете на Сан Педро Уамелула се женят за влечуги всяка година по традиция, която е запазена от 18 век. Местните смятат, че това носи късмет на рибарите. Така през 2017 г. предишният ръководител на града Виктор Агилар се ожени за женски крокодил като част от церемонията, пише БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че в Бразилия жена, която мечтаеше за семейство, се омъжи за парцалена кукла, създадена от майка ѝ. Тя също така заяви, че е родила дете от играчка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама