Разрушиха първата от незаконните постройки край сараите на Доган

12:17, 02 юли 22 / Политика 25 1636 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двуетажната незаконна сграда на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган в парка Росенец вече е разрушена. За това информираха от „Да, България!“. От съобщението им става ясно, че тя е била съборена доброволно от собственика ѝ – фирмата „Стрейтлайн“.

Окончателно: Събарят сграда в летния сарай на Доган

Припомняме, че още миналия август бе издадена заповед от Община Бургас за премахването ѝ. До разрушаване така и не се стигна, защото формалният собственик – фирма „Стрейтлайн“ на арх. Калин Тихолов, оспорва. Жалбата му бе отхвърлена от административния съд в Бургас, но това решение бе отменено от Върховния административен съд. Така премахването на сградата бе блокирано, но сега се оказа, че разрушаването е факт.

Кеят на Доган отиде в прокуратурата

До това се стигна, след като преди почти две години председателят на „Да, България“ Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов се опитаха да сложат българския флаг на брега на летния сарай на Ахмед Доган в лесопарк „Росенец“ край Бургас. Именно тогава се повдигна и темата за незаконните строежи и публичната собственост от фирми, приближени на почетния лидер на ДПС. 

Оснават още 13 незаконни сгради. Водим битките си докрай“, коментира бившият общински съветник от „Демократична България“ и бивш народен представител Димитър Найденов.

Проверка в общината в Бургас заради имоти на „Росенец“

От партията твърдят, че освен къщата на плажа е трябвало да бъдат премахнати още триетажна масивна постройка и павилион, използван от охраната. На събаряне подлежат и още две сгради - друга двуетажна постройка и оранжерия. Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) също бе установила, че и удължението на кея пред сараите е незаконно. Полицията пък видя данни за извършено престъпление - нанесени неверни обстоятелства или изявления в констативен нотариален акт.

Росенец“ е най-ясният пример за модела ГЕРБ - ДПС, в който всички институции, цялата държава е подчинена на интересите на един човек. Разграждането на този модел няма да е бърз процес, но с последователни усилия ще се случи“, коментира депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама