Николай Радулов: Политици от БСП и „Възраждане“ се срещат с руски дипломати

09:49, 30 юни 22 / Политика 25 1445 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Политици от БСП се срещат с руски дипломати, това е сигурно. Каква е степента на влияние – това е съвсем друг въпрос, коментира проф. Николай Радулов, който напусна парламентарната група на ИТН. 

Друга партия в Народното събрание, която прави срещи с руски дипломати е „Възраждане“, смята Радулов. „На Борисов връзките с Русия също бяха тесни, тъй че вероятно им и хора от ГЕРБ“, каза той.

Оттеглянето на БСП от преговорите е да покаже, че връзката с Русия е жива и партията се старае да я поддържа“, допълни Радулов и уточни, че левицата говори това, което се очаква да говори от нейните избиратели.

Русия ще си назначи нови дипломати на мястото на изгонените

Относно нивото на шпионаж на тези 70 души, Николай Радулов коментира, че в случая не става въпрос за класическата представа за шпиони. „Тук говорим за вербовки, оказване на влияние“, каза той в ефира на bTV. 

Припомни и друг случай. „Преди няколко месеца разкриха шпиони в ДАНС и тези хора дори не бяха арестувани. Няма такова нещо по цял свят“. 

По повод изказванията на посланик Митрофанова, че тези 70 души ще бъдат заменени с други, според него това няма как да се случи. „Ще има пълна реципрочност. Тези хора няма да се върнат. Няма да стане както казва Митрофанова“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама