„В 12 без 5“: Нинова обявява конкурси за шефове на държавни институции

14:04, 28 юни 22 / Политика 25 1412 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Държавната консолидационна компания (ДКК), Национална компания Индустриални зони и Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) спешно си търсят нови шефове. За това съобщи отстраненият по заповед на вицепремиера и икономически министър Корнелия Нинова бивш шеф на военния търговец „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Той публикува във Facebook обявите за държавните позиции, чиито конкурси са открити на 27 юни със срок за подаване на документи само три дни. 

По думите му „трите мега фирми са се усладили на Корнелия Нинова и сега „в 12 без 5“ тя слага там нейни верни хора“. 

„Както се казваше едно време - всичко се прави в полза на човека, а дори се знае и кой е човекът! Затова явно Нинова не се явява и на консултациите при президента - трябва ѝ време, за да окопае навсякъде свои верни партийни другари. И такива хора ни говорят за морал. Срам“, написа Александър Михайлов. 

Дават на прокуратурата бившите шефове на „Кинтекс“

Припомняме, че конфликтът между Корнелия Нинова и Александър Михайлов започна, след като тя назначи проверка на Инспектората на МИИ на дейността на „Кинтекс“ за 2021 г., а след това смени ръководството на дружеството. Докладът на инспектората бе изпратен на прокуратурата и на Агенцията за държавна финансова инспекция. Все още обаче, те не са излезли със становища. 

Нинова изненадващо в „Кинтекс“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама