Все още няма асфалт при тунела за Рилския манастир, открит от Бойко Борисов

11:44, 28 юни 22 25 1516 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полагането на асфалта по износващия слой в участъка при новоизградения тунел над с. Пастра на пътя Рила - Рилски манастир, което трябваше да стане до юни, се бави, коментират пътни експерти. За асфалтиране са около 300 м по двете платна, след което ще се полага и маркировка.

Асфалтирането на износващия пласт трябва да направи фирмата изпълнител  -„Автомагистрали“. Същевременно пътни работници казаха, че има и потрошени и премахнати знаци, указващи временната организация на движението при тунела.

Разрешената скорост в участъка при свлачището над село Пастра остава до 20 км в час. Това е така, след като съоръжението още не е приключено напълно и предстоят довършителни работи, не е минала и приемателна комисия.

Започна укрепването на свлачището по пътя за Рилския манастир

Тунелът е със стандартни размери, висок е 5,80 м и през него може да премине и тир, отбелязват експерти.

До изграждането му се стигна, след като и при изградената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, огромна 30-тонна скала падна в началото на януари миналата година и затвори за месеци пътя до Светата обител.

Завършването на съоръжението, дълго към 100 м, и цялостното укрепване на ската струва около 6,5 млн. лева, осигурени при управлението на ГЕРБ и кабинета Борисов 3“, припомня БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама