Избраха най-грозното куче в света за 2022 г.

16:00, 26 юни 22 / Любопитно 25 1892 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С пънк прическа и с постоянно изплезен език, „Happy Face“ бе обявен за най-грозното куче в света по време на състезание, проведено в Петалума, Калифорния. 17-годишното китайско качулато куче победи девет други състезатели в организираното от десетилетия ежегодно състезание.

Шампионът е бил осиновен миналата година по време на пандемията на коронавирус от 41-годишната музикантка от Аризона Дженеда Бенали. Тя каза, че в развъдника са ѝ говорили за възрастно куче със здравословни проблеми. „Персоналът на развъдника се опита да ме подготви за това, което щях да видя. Видях същество, което наистина бе старо, нуждаеше се от втори шанс и заслужаваше да бъде обичано“, каза гордата собственичка.

Ветеринарите я предупредили, че поради здравословни проблеми, кучето няма да живее повече от няколко седмици. Но „любовта, добротата и целувките на мама му помогнаха“ да преодолее тези проблеми, добави Бенали. „Времето му преминава в спане, хъркане и издаване на странни звуци, когато е щастлив“, обясни тя.

Това световноизвестно събитие празнува несъвършенствата, които правят всички кучета специални и уникални“, казаха организаторите, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама