„Случващото се слага достоен некролог на работата на този парламент“

12:51, 22 юни 22 / Политика 25 1313 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Парламентът има две задачи, които трябва да свърши - да се гласува вотът на недоверие днес и в следващите дни да се приеме актуализацията на бюджета за 2022 г. на второ четене. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. На брифинг в парламента той заяви, че има и трета задача - президентът да разпусне сегашното Народно събрание.

Всичко това, което се случва в българския парламент, смятаме, че в момента слага един достоен некролог на работата на това Народно събрание. Видяхме как е възможно представители на антагонистични партии, отричащи една на друга съществуването си през последните 30 години, могат да се прегръщат дружески по площадите“, каза Костадинов, цитиран от bTV.

Днес парламентът не успя да събере кворум, за да открие редовното пленарно заседание. В дневния ред на депутатите бяха процедурните правила и изборът на нов председател на парламента, след като преди седмица Никола Минчев бе предсрочно освободен от поста.

Костадинов каза, че на председателски съвет от „Възраждане“ са изразили мнение, че не е редно точката за избор на председател на НС да бъде преди гласуването на вота на недоверие.

„В България има политическа криза и тя е предизвикана от действията и бездействията на българското правителство“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама