„Трифонов създаде явление в шоубизнеса и разочарование в политиката“

19:43, 20 юни 22 / Политика 25 1361 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Слави Трифонов създаде явление в шоубизнеса и разочарование в политиката. Сега идва предизвестеният край на „Има такъв народ“, каза министърът на иновациите Даниел Лорер в ефира на bTV.

Според него хората в ИТН, които имат чиста идея, ще гласуват за оставането на кабинета. „Аз вярвам, че в българския парламент, както в коалицията, така и в бившата коалиция, така и в опозицията, има депутати, които са отговорни пред своите избиратели. Аз разчитам, че тези хора ще имат смелостта при гласуването да кажат много се извиняваме, но да хвърляме държавата в хаос е престъпление“.

На въпрос дали „Продължаваме промяната“ ще работят с ГЕРБ-СДС, Лорер категорично отрече. „Това, че Борисов е очертал с кого би работил е чудесно, но ние имаме много ясна линия. Ние работим с хора, които вярват в това, което България трябва да свърши. Не можем да преговаряме с партии, които олицетворяват липсата на законност в последното десетилетие“.

„Той не е куриер, а премиер“: Радев не подкрепи Петков

Относно позицията на президента Румен Радев за политическата ситуация в страната, Лорер каза, че президентството предпочита да преповтаря тезите на опозицията. „Президентът трябва да знае, че парламентът не е магазин. Единственото важно е съвестта“, заяви Даниел Лорер.

Министърът определи темата за Северна Македония като „най-удобната дъвка в цялата държава“. „За първи път Европа застава на страната на единия от преговарящите и казва, че българската позиция е вярна и ЕС ще стане гарант“, допълни Лорер.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама