От ГЕРБ допускат, че вотът на недоверие може и да не мине

12:51, 19 юни 22 / Политика 25 1600 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от „Продължаваме промяната“, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

Отцепникът Кирил Симеонов: Не съм напазаруван и ще подкрепя кабинета

Той изказа мнение, че депутатите от „Има такъв народ“ не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу кабинета

„Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и „Възраждане“ трябва да е в управлението“, а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие“.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:29, 19 юни 22

Нетърпимо е, че доста корумпирани и крадливи политици от ГЕРБ сте все още на свобода ви главен с вожда ви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама