Отцепникът Кирил Симеонов: Не съм напазаруван и ще подкрепя кабинета

11:31, 19 юни 22 / Политика 25 1454 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Аз говоря лично за себе си и го декларирам пред цяла България – нито пари са ми предлагани, нито облаги, абсолютно нищо. Това каза последният отцепил се от от „Има такъв народ“ Кирил Симеонов.

„Това, което направих, беше от сърце и чисто по идеологически причини. Аз не съм купени, не съм напазаруван“, допълни Симеонов в ефира на bTV. „Имал съм разговор с Кирил Петков, в който разговор нищо не ми е предлагал, каза ми само, че ще хвърлим държавата в хаос, разказа Симеонов и уточни че срещаа била в лаборатория до БНР. Прекарах цял час в стаята на ИТН в НС, за да си поговоря с тях. Уважавам ги тези хора. Поговорихме си. Нищо лошо не ми се е случило вътре“, обясни още депутатът.

Той се отцепи от ИТН, след като подкрепи поисканата от партията на Слави Трифонов оставка на Никола Минчев („Продължаваме промяната“) от поста председател на Народното събрание. След това гласуване на улицата го спрял млад мъж и го попитал през сълзи какво се случва в държавата. После не успял да заспи и емоционално взел решението да се отцепи от ИТН.

Аз не съм предател. Хората са разочаровани, защото влязохме с обещанието, че ще се борим срещу ГЕРБ. Това, което се случи в четвъртък - се насъбира през времето. Споделял съм с колегите, че не ми е ок, това което се случва с Никола Минчев. Проблемът при нас в групата на ИТН е в комуникацията. Решението за искането на оставката на Минчев дойде от ръководството на партията. Сложих подписа си под това от лоялност. Не гласувах по съвест и затова излязох на трибуната и си признах грешката", обяви още Симеонов. Той заяви, че винаги е бил лоялен, но проблемът е чисто идеологически. Разминаха ни се релсите, натрупа се напрежение и капката преля, каза още той.

Кирил Симеонов ще подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие, а при гласуването на актуализацията на бюджета на второ четене ще подкрепи текстовете, с които е съгласен.

Тошко Йорданов стяга редиците в ИТН

В същото враме стана ясно, че в ИТН е започнало затягане на дисциплината по места, след като част координатори от Пловдив, Врачанско и Плевенско хвърлиха оставки.

От партията съобщиха, че се е състояла среща на областната софийска структура на „Има такъв народ“ с участието на председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. В съобщението се уточнявам че към него е имало множество въпроси, на които Йорданов е отговорил изчерпателно.

Срещата е била основно организационна, а обсъжданите темите: вотът на недоверие към правителството, казусът РСМ, отцепилите се от партията депутати и др. Според информацията срещата е преминала конструктивно, а всички са били на мнение, че ИТН е направила правилните действия, че е на верния път и че ще продължава да отстоява правата на гражданите и истината, независимо какво ще ѝ струва това.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама