Цветанов: Тежко и горко на министъра, който ще трябва да изпълнява тази актуализация

22:39, 17 юни 22 / Политика 25 1411 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Какво имаме днес? Нямаме управленска програма, нямаме законодателни пакети, свързани с нея. Нямаме План за възстановяване, който да е приет и да започне да се усвоява, и отиваме на актуализация за бюджета с допълнителен дълг за над 3 млрд. лв., коментира лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов в студиото на Денят ON AIR”.

Според Цветанов актуализацията на бюджета ще стане жертва на предизборно поведение на формациите в 47-ото Народно събрание. Тежко и горко на финансовия министър, който трябва да изпълнява тази актуализация, ако тя премине като дебат на предизборен плакат", каза председателят на Републиканци за България.

Депутатите приеха бюджета на първо четене

Вече сме в тежка политическа криза и с голямо съжаление ще трябва да се отиде пак на избори", констатира Цветанов. По думите му това не е добре за страната, тъй като в момента повече от всякога” се нуждаем от работещо правителство и парламент.

Парламентът не трябваше да се занимава с оставката на председателя (Никола Минчев, бел. ред.), защото дори днес Ива Митева отчете, че това е било грешка. Нямаше дебат по същество, а взаимни нападки - дори към министър-председателя, министрите или политическите опоненти", изтъкна той. 

Избори по всяка вероятност ще има есента, може би октомври, но всичко ще зависи от последните няколко седмици парламент и актуализацията на бюджета", прогнозира Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на Републиканци за България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама