Събев: Трифонов е политическа кукла

09:46, 10 юни 22 / Политика 25 1295 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения, смята транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната”. Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев отговори: „На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.

Според него от ИТН станали нервни още когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната. „Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев в ефира на Нова телевизия.

Правителството на малцинството започвало да работи с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. „Налага се да работим с всеки един депутат, да потърсим общи точки и където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.

Бориславова: Все още имаме възможност да стъпваме напред

„Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството”, каза Събев. „Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.

Той отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ. „Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите”, каза Николай Събев. Той очаква, че при евентуални следващи избори, ПП ще спечели „много по-добър резултат”.

Връзка с „Капитан Андреево“?

Овладяването на здравния пункт на „Капитан Андреево“ е помогнало на това Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета, смята депутатът от ПП Росен Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите. Той е уверен, че ще направят всичко възможно държавата да продължи да контролира пункта „въпреки всичките заплахи и всичкия натиск, който се оказва върху нас“.

„Между нещата има видима връзка, защото напрежението в коалицията започна, когато не беше избран г-н Каримански за шеф на БНБ, нещо което трябваше да бъде предотвратено, когато на Гроздан Караджов не му се дадоха пари накуп, за да ги даде на едни фирми, които са част от мафията в България, но финалната ескалация дойде, когато ние на практика овладяхме този пункт „Капитан Андреево“, каза Костурков в ефира на БНТ.

Зам.-министър Христанов вече ходи с охрана

Според него колкото повече работят с ИТН „става ясно, че има нечисти неща около тях“. „Обвързаност с престъпния свят, обещания, които са давани къде да се разпределят пари. Това с фитосанитарния контрол на границата и каквото направи Абровски преди дни. Да не забравяме, че той е креатура на Мирослав Найденов, а точно в неговите години тази схема беше създадена. Не знам какви връзки има. Знаете вече се говори за връзка между Слави Трифонов и Таки. По тази линия работят службите. Това са нещата, които наблюдаваме и гледаме логически“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:06, 10 юни 22

Не кукла мюре

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама