ПП показа писмо: Караджов наистина поискал 3,9 млрд. лв.

17:42, 09 юни 22 / Политика 25 2027 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов наистина е поискал 3,9 млрд. лв. увеличение на бюджета на министерството. Това показва писмо, което от „Продължаваме промяната“ публикуваха.

Писмото е адресирано към Асен Василев в качеството му на финансов министър, изпратено е на 6 юни, и е с подпис и печат лично от Гроздан Караджов. В него се вижда, че е поискано увеличение на бюджета на МРРБ с 3 949 350 000 лв.

2,78 млрд. от тях са за текущи ремонти по републиканската пътна мрежа. Останалите 1,16 млрд. лв. - за „капиталови разходи“, а именно основен ремонт и изграждане на инфраструктурни проекти.

А именно:

- 314 654 000 лв. за изграждането на АМ „Хемус“;
- 57 811 000 лв. за укрепване на свлачища;
- 610 243 000 лв. за пътя Видин - Ботевград;
- 115 640 000 лв. за изграждане на Лот 3.2 на АМ „Струма“;
- 63 308 000 лв. за изграждане на АМ „Русе - Велико Търново“.

Поискани са още и 3,1 млн. лв. допълнителни разходи за Дирекцията на национален строителен контрол, както и текущи разходи на министерството за 1,2 млн. лв., пише „Клуб Z”.

Караджов отрече да е искал още 3,9 млрд. лв.

Караджов не предлагал, а предупреждавал

По-късно Караджов излезе със своя позиция, в която обяснява писмото от своя гледна точка. Той подчертава, че не предлага, а предупреждава, че с проекта се отваря „дупка“ от над 3,9 млрд. лв. по бюджета на МРРБ.

Тези 3.9 млрд. лв. не са поискани допълнително от вицепремиера Караджов за изненада на партньорите, както те се опитват да внушат. Тези 3.9 млрд. лв. са искане на депутатите в съответствие с решението на Народното събрание. Министърът на регионалното развитие и благоустройството е само формален вносител по закон. Ако членовете на „Продължаваме промяната“ имат въпроси по тях, следва да ги отправят към народните представители“, се посочва още в писмото.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама