Цветанов: Инициативата „Три морета“ дава големи възможности за бизнес и инвестиции

19:48, 08 юни 22 / Политика 25 1457 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди две години никой в България не говореше за инициативата три морета и не знаеше за ползите, които носи. В първите си години тя имаше повече политически елемент. Те имаше силна подкрепа от президента Доналд Тръмп и някои смятаха, че е американска. В нея започнаха да участват много активно и представителите на бизнеса. Това заяви лидерът на партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и председател на Управителния съвет на Евроатлантическия Център за сигурност (ЕАЦС), който бе домакин на конференцията „Три морета: иновации и енергийна сигурност” в София.

Тази главна платформа даде възможност да има по-голяма активност, диалог и търсене на инвестиции. Голяма подкрепа за инициативата има от Полша, Великобритания и т.н.“, подчерта той.

ЕАЦС организира конференция за инициативата „Три морета“

Сега, когато имаме война, повече от всякога разбираме необходимостта от свързаност. Украйна, Гърция и Молдова трябва да бъдат част от инициативата. Единственият начин да се противодейства на Русия е Триморието. Дава се възможност за развитие и бизнес“, заяви Цветан Цветанов, цитиран от Novini.bg Той благодари на президента Румен Радев за подкрепата на инициативата.

Целта на събитието е да представи и обсъди приоритетите на Председателството на Латвия, както и бъдещето и добавената стойност на инициативата за България.

Путин се опитва да възстанови руската империя и да унищожи Украйна с военни средства. Русия прекрати доставките на газ за България и Полша, прекрати възможността за доставки на зърно и петрол от Украйна и Близкия изток. Изглежда Путин възнамерява да продължи да убива хора, докато не спечели войната. Инициативата Три морета е изключително важна в този момент. Украйна се нуждае силно от изграждането на алтернативна инфраструктура. Инициативата Три морета може да играе важна роля за разработване и планове за възстановяването на Украйна“, заяви бившият помощник държавен секретар на Съединените щати по европейските и евразийските въпроси от 2005 до 2009 г. Даниел Фрийд във включване от Вашингтон.

Той подчерта, че трябва да има цена, която Русия трябва да плати за прекъсването на доставките и убийствата на хора.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама