ЕАЦС организира конференция за инициативата „Три морета“

08:53, 07 юни 22 25 1186 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ЕАЦС организира конференция на тема: „Три морета: иновации и енергийна сигурност“.

Инициативата „Три морета“ обединява 12 държави от регионите на Адриатическо, Балтийско и Черно море и се стреми към ускорено развитие чрез засилване на транспортната, енергийната и дигиталната свързаност. Инициативата постепенно придобива по-ясни параметри за своето функциониране, приоритети, механизми за сътрудничество и има потенциал за осезаеми ползи за държавите членки, включително за България.

В дните преди следващата Среща на върха през Юни 2022 в Латвия е важно да проведем разговор за визията и добавената стойност на инициативата и ролята на България в нея, заявиха от центъра. 

Конференцията „Три морета: иновации и енергийна сигурност” ще се проведе на 8 юни (сряда) от 16.00 ч. в Шератон София Хотел Балкан, зала Средец.

Целта на събитието е да представи и обсъди приоритетите на Председателството на Латвия, както и бъдещето и добавената стойност на инициативата за България.

Говорители ще бъдат Андриш Тейкманис, ръководител на канцеларията на Президента на Латвия, Диляна Славова, съветник по външна политика на Президента на Република България, Илия Лингорски, главен икономист в Българска банка за развитие.

Домакин ще бъде Цветан Цветанов председател на Управителния съвет на ЕАЦС, а Даниел Фрийд ще представи своята гледна точка чрез видео адрес и жива връзка от Вашингтон.

Регистрацията ще започне в 15:30 ч. Работните езици са български и английски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 BrandonVek 13:45, 07 юни 22

Я заказал 3Д печать в этой компании https://3d-pechat-ufa.ru/
Полностью удовлетворен результатом работы. Дешево и хорошее качество. Всем советую их услуги.
http://google.com.sv/url?q=http://3d-pechat-ufa.ru

2 Shoug 15:05, 07 юни 22

Таможенный агент «ВЭД ЛАЙН» является внешнеэкономической компанией в области таможенных услуг и торговли с КНР, к тому же действует на рынке Санкт-Петербурга. «ВЭД ЛАЙН» https://ved-line.ru обеспечивает своим клиентам профессиональные услуги по международной перевозке грузов, таможенному декларированию и сертификации импортных товаров в таможенных постах. Сотрудники компании «ВЭД ЛАЙН» осуществят консультационные услуги в сфере деятельности таможенного оформления, а при потребности защитят интересы контрагента в арбитражном суде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама