Кои храни повишават телесната температура?

19:05, 11 юни 22 / Любопитно 25 2035 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно повишава телесната температура. Лекарите често посочват, че през лятото трябва да се ограничи приемът на определени храни, защото са трудни за храносмилане и предизвикват подуване на корема.

Ако сте забелязали, че се потите много повече от другите, може би проблемът се крие във вашето хранене. Това означава, че трябва да избягвате мазни и трудно смилаеми храни, пише „Локално“.

Влечението към солена храна издава здравословен проблем

Известно е, че през лятото трябва да приемаме по-малко калории, но за да избегнете прекомерно изпотяване, трябва да знаете кои храни са вредни през летните месеци. Опитайте се да ядете по-малко пикантни храни, мазни меса и месни продукти, печени и пържени храни, сладкиши, напитки с кофеин и газирани напитки. Избягвайте и зелен фасул и пушена риба. 

Най-доброто, което можете да ядете през лятото, са маруля, домат, краставица, диня, пъпеш и ябълка. Средно тези храни съдържат повече от 80 процента вода и са с високо съдържание на минерали. Освен това можете да консумирате семена, нерафинирани масла и особено зехтин, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама