Какво най-много харесват жените у мъжете?

18:05, 11 юни 22 / Любопитно 25 2532 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В многобройни анкети за това какво ги привлича най-много у жените, мъжете най-често казват – лице, дупе, гърди, крака, очи и усмивка, като понякога е променен реда на приоритетите. Жените обаче първо забелязват някои други неща, а мъжете често не са наясно с това.

Най-важният и привлекателен за жените компонент на мъжкия външен вид, са широките рамене, както и мускулестите ръце, особено предмишниците и големите длани. Повечето жени предпочитат по-малки и мускулести задни части у мъжете. Около 70% от тях казват, че не биха дали шанс на мъж, който има по-голямо дупе от тяхното, защото го смятат за „женски физически атрибут“.

Любовта от пръв поглед всъщност е „любов от две минути“

Белите зъби без видими дупки и кариеси са голям фактор за оценка на привлекателността на мъжа. Изследванията показват, че симетрията на всички части на лицето не е толкова важна за жените, но те предпочитат нещо изразително, като подчертан нос.

Козметичната индустрия печели милиони от мъже, които са загрижени за загубата на коса, но над 40% от жените предпочитат плешиви мъже. Това, което повече от 70% от жените не харесват, е да се поддържа по-дълга прическа, въпреки оплешивяването.

Подобен предразсъдък важи и за ръста на мъжа, според който жените са привлечени само от мъже по-високи от 185 см. Но това не е вярно, защото повечето представителки на нежния пол искат само мъж по-висок от тях – оптимално с 10 см., пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 факти 09:09, 09 окт 22

Ако жената е бедна харесва богати мъже, а ако жената е богата харесва красиви мъже...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама