Плуващите бебета стават по-умни, смели и адаптивни

18:40, 06 юни 22 / Любопитно 25 1393 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Когато бебето още не ходи, можете да го заведете на басейн или на море и то да плува, при това с много ползи за него. Водата ангажира тотално вниманието му и създава милиарди нови неврони. Това обясни пред БНР Деница Чобанова - сертифициран инструктор по плуване за бебета, както и спасител към БЧК, многогодишен състезател и шампион по синхронно плуване към националния отбор на България, майка на три деца.

Коя е най-добрата възраст за раждане?

Тя акцентира, че плуването подобрява когнитивното функциониране на децата, развива мозъка и комуникацията. Това се усеща и по-късно, когато детето започне да говори, да чете, да учи езици, да развива пространственото мислене.

Ранното „запознанство“ с водата допринася за липсата на страх, когато бебето порасне. Освен всичко друго детето така развива бърза адаптация към нова среда и поведение (общуване) сред непознати хора.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама