Кой поема разходите по възстановяването на културния център в Битоля?

10:25, 05 юни 22 25 1270 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов“ в Битоля, след като вчера средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено.

За щастие няма пострадали след вандалския акт, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония отново с финансовата помощ на д-р Врабевски.

Генчовска: Палежът в Битоля е целенасочен и хладнокръвен

Екипът на Фондация Българска Памет осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма.

Припомняме, че д-р Врабевски е основният спомоществувател на културен център „Иван Михайлов“. Основателят на Фондация Българска Памет от дълги години подкрепя финансово дейността на центъра и до този момент е направил множество дарения към организацията, част  от които са преотстъпване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията и закупуване на голяма част от оборудването.

Подпалиха българския културен център в Битоля

Разочаровани сме от тази вандалска проява. След нея няма как да кажем, че в Република Северна Македония се спазват човешките права. Въпреки всичко, културният център няма да спре работа, дори напротив – продължаваме още по-усърдно да се борим за правата на българската общност в Македония. Искаме да благодарим на д-р Милен Врабевски, че подкрепя нашата дейност от толкова време и за пореден път изяви желание да ни помогне, поемайки разходите по материалните щети от палежа”, сподели Георги Църномаров от Културен център „Иван Михайлов“, Битоля.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама