Земеделският министър обвини депутат от ПП в лъжа

17:16, 30 май 22 / Политика 25 1631 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Твърденията на депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев са лъжи. Той вече пречи не само на коалицията, а на собствената си партия. Това заяви министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на разкритията, направени от Дунчев в ефира на bTV.

Вчера депутатът от ПП и бивш изп. директор на Агенцията по горите съобщи за назначения на БСП на „свои хора“ в Регионалната дирекция по горите - Пазарджик, което според Дунчев е с цел да покровителстват определени фирми, които се „отчитат“ на кметовете. По този начин пари отиват и към партийните централи.

„Страшна каша“: Скандални разкрития за назначение на член на БСП в дирекция по горите

„Това са лъжи и за съжаление господин Дунчев вече пречи не само на коалицията, а на собствената си партия. Видяхте, че самият заместник-министър Христанов, който даде изявление тази сутрин, опроверга твърденията на господин Дунчев. Не е нормално и редно с документи със съмнителен произход, който нито той, нито аз мога да докажа, да твърди, че се извършват злоупотреби в министерството. Това граничи с всякакви безобразия, които могат да се извършат в едно политическо пространство“, заяви Иванов.

Зам.-министърът на земеделието коментира Христанов коментира думите на Александър Дунчев в ефира на Нова телевизия, като заяви, че има продължаващи схеми за изсичане на горите у нас. „В министерството има две дирекции. Едната се занимава с горите като стопанство, а другата – с горите като одит. Втората е при мен. От страна на колегите, включително и на ниво министър, имаме пълното разбиране и желание да пресечем всички схеми”, заяви Христанов.

„В този 5-месечен период, в който ние сме там, най-вероятно от време навреме някой нещо е успял да отмъкне, но и с назначението на новия зам.-министър, който да се занимава само с горите, възнамеряваме да пресечем всички тези схеми. Огромна част от тях вече са спрени. Вярвам на очите си и на това, което виждам. Замесване на министъра в подобни схеми няма”, добави той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:20, 31 май 22

Прав е господин Дунчев. Тези хищници в горите дерибействат много отдавна. Министрите на БСП и ИТН са много некомпетентни, но трябва да ги търпим, заради коалицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама