Джейми Оливър заплаши „Даунинг стрийт“ с протест

12:21, 18 май 22 / Свят 25 1544 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Известният британски готвач Джейми Оливър заплаши да организира протест пред „Даунинг стрийт“ по повод на отказа на правителство да следва набелязаната стратегия за борба с наднорменото тегло.

Правителството реши да отложи забраната върху предлаганите в магазините отстъпки за нездравословни храни от типа „две за цената на едно“, което разгневи водещите кампания срещу затлъстяването, включително Джейми Оливър.

Джейми Оливър: След пет деца съм по-влюбен в жена си

Известният готвач дори даде 36 часа срок на премиера Борис Джонсън да поправи грешката, в противен случай той ще свика протест в 12.30 часа на обед в петък, като всички ще носят купичка с изкусителния десерт „Eton Mess“ - в превод „Бъркотия от Итън“, който се приготвя с течна животинска сметана, захар, целувки и пресни плодове.

Изборът не е случаен. Итън е елитният колеж, където е учил Джонсън. Джейми Оливър каза, че забраната е много важна за здравето на децата. Той допълни, че протестът, ако се стигне до него, ще бъде „позитивен акт“ с надежда да убеди правителството да постъпи правилно.

Отлагането на забраната бе приветствано от сладкарската индустрия и някои депутати от Консервативната партия, но има и много сериозни противници, включително бивши министри от партията на торите, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама