Задържаха бивш депутат от ГЕРБ в Бургас (СНИМКИ)

17:31, 10 май 22 / Политика 25 2849 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков е задържан при полицейска акция, предаде Нова телевизия. 

Спецоперацията продължи повече от два часа на входа на квартал „Сарафово“, където живее Вълков. Служители на „Криминална полиция“ обискираха автомобила, в който се е возил бившият народен представител по време на задържането.

От МВР засега не разкриват причините за ареста. От централата на ГЕРБ в Бургас обясниха, че научават от медиите за случилото се, а на снощното отчетно-изборно събрание Иван Вълков е подал оставка като общински лидер на партията.

Вълков е транспортен експерт, бил е два мандата депутат от ГЕРБ в 41-ото и 42-рото Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Разследване за палеж на лек автомобил

Малко след показния арест на Иван Вълков от прокуратурата в Бургас обявиха, че разследват на умишлен палеж на лек автомобил, извършен на 25 април в комплекс „Изгрев“. 

По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи. При събиране на достатъчно доказателства, той ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама