Отваря музей, посветен на Боб Дилън

20:05, 07 май 22 / Любопитно 25 1868 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Музей, посветен на музиканта и носител на Нобелова награда за литература Боб Дилън, отваря врати в Тълса, щата Оклахома, предаде Асошиейтед прес.

Елвис Костело, Пати Смит и Мейвис Стейпълс ще бъдат сред високопоставените гости, които ще присъстват на церемонията за откриването през уикенда. Самият Боб Дилън няма да бъде сред присъстващите, освен ако не изненада всички.

Необичайно е жива личност да има музей - Боб Дилън ще навърши 81 години на 24 май, но пък е обяснимо за творец от такъв ранг и с голямо значение върху съвременната музика. Изпълнителят продължава да работи, има сценични изяви и издава нова продукция.

Продадоха текстове на Боб Дилън за 500 хил. долара

Боб Дилън е бил в Тълса преди три седмици като част от концертното си турне. Той обаче не е дошъл да види експозицията, посветена на живота и творчеството му.  Изпълнителят, разбира се, има покана и може да дойде по всяко време, каза Стивън Дженкинс, директор на музея.

Центърът предлага завладяващо филмово изживяване, пространство за изпълнения, студио, където посетителите могат да влязат в ролята на продуценти и да „миксират“ различни елементи от инструменталите в песните на Дилън. Има възможност и да направят музикално пътешествие през етапите на неговата кариера.

Архивът на музея разполага с повече от 100 000 артикула, но достъпът до много от тях е ограничен и става след предварителна уговорка.

Обвиниха Боб Дилън в изнасилване на непълнолетна

За откриването на центъра е подготвена изложба с творби на фотографа Джери Шацбърг. Негова снимка на Боб Дилън от 1965 г. е поставена върху триетажната фасада на музея.

Боб Дилън има десет награди „Грами“ и специална „Грами“ за цялостни постижения (1991 г.). Той е номер едно в класацията „100-те най-велики изпълнители на всички времена“ на сп. „Ролинг стоун“, пише БТА.

Музеят, посветен на твореца, отваря врати за широката общественост на 10 май.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама