Преиздават „God Save The Queen“ преди платинения юбилей на кралицата

18:15, 07 май 22 / Любопитно 25 1758 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сингълът „God Save The Queen“, превърнал се в знаков за британската пънк рок група „Sex Pistols“ и предизвикал скандал през 1977 г., ще бъде издаден отново на 27 май, в навечерието на честванията на 70-ата годишнина на кралица Елизабет Втора на престола, съобщи АФП.

Един от най-търсените винилови записи в историята се завръща по лавиците“, съобщи официалният акаунт в Тwitter на групата и така извести преиздаването на ограничен брой винилови екземпляри на „God Save The Queen“.

Елизабет II на 96 години

Дебютът на сингъла, чието заглавие е заемка от британския национален химн, съвпада със сребърния юбилея на кралицата през 1977 г.

Песента сравнява монархията с „фашистки режим“, в текста се казва, че кралицата „не е човешко същество“. Сингълът е забранен за излъчване от общественото радио и телевизия, но стига до второ място в британската класация.

Звукозаписната компания „Ей енд Ем“ унищожава 25 000 копия от диска. Сега само 1977 екземпляра ще бъдат пуснати от нея на пазара, като от страна В е парчето „No Feeling“.

Лейбълът „Върджин“ пуска друг винил, като на обложката е портрет на Елизабет II, чийто очи и уста са закрити от надписите на заглавието и името на групата. На страна В на плочата е записана песента „Did You No Wrong“.

Двете нови издания ще са на пазара на 27 май, няколко дни преди планираните за периода 2-5 юни тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, пише БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама