Борисов: Петков ме имитира, а Радев взе всички Оскари по политическо инженерство

14:40, 02 май 22 / Политика 25 2480 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с поредна порция критики към правителството и премиера Кирил Петков. По време на пресконференция на партията, в рамките на два часа, той коментира телевизионните участия вчера на министър председателя и енергийния министър, ролята на държавния глава Румен Радев, цените агнешкото, газа и доставките към страната и дори кученцето, което подари на руския президент Владимир Путин преди няколко години. Не пропусна да се скара и на медиите за това как си вършат работата и какво отразяват. 

„Енергийният министър все едно е паднал от Луната

Борисов заяви, че вчера премиерът Кирил Петков и енергийният министър Александър Николов са говорили различни неща. Той цитира вчерашното изказване на Петков, в което се потвърждават изнесените от ГЕРБ данни, че втечненият газ - в момента алтернатива на спрения руски, е закупен от посредници.

Петков разкри какво е поискал от него Зеленски

Борисов коментира и изказване на Николов, който вчера заяви, че фирмата МЕТ няма руска връзка. Борисов обаче цитира медийни публикации, в които се твърди, че е компанията е свързана с руски лица и „Газпром“. Според ГЕРБ „МЕТ“ е компанията посредник при купуването на втечнен газ. Енергийният министър все едно е паднал от Луната. При тези условия той трябва да говори как да възстановим производството на шистов газ, как да използваме Черно море, какво става с „Хан Аспарух и проучванията, които платихме, посочи той.

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че България купува отново руски газ, но през посредник и на по-висока цена. Той изрази съмнения, че цените се манипулират. Според изчисленията му газът ще е 35,5% по-скъп през май. Страшни схемаджии, в България такива не са идвали“, включи се отново Борисов, цитиран от offnews.bg.

България в момента плаща 10% по-скъп газ

Теменужка Петкова пък припомни разкритата от тях преди седмици промяна в Плана за възстановяване и устойчивост. „Реформа №11 (в Плана за възстановяване) предвижда изваждане от състава на БЕХ на двете ѝ най-печеливши дружества - Електроенергийния системен регулатор и Булгартрансгаз“. 

Двете златни кокошки на българите отиват в чужди ръце. Ето Ви промяната, прекъсна я Борисов. Петкова продължи мисълта му, като обясни, че с тази промяна двете дружества могат да бъдат продадени. Тя уточни, че Електроенергийният системен регулатор и Булгартрансгаз разполагат с активи за милиарди.

Петков имитирал Борисов

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че Кирил Петков го имитирал, защото е прегърнал Володимир Зеленски, както той е прегръщал бившия премиер на Великобритания Дейвид Камерън.

България може да ремонтира украинска военна техника

След това посъветва обществото да отиде в Гърция, за да си купи агнешко, тъй като в България било много скъпо заради новата власт. Бившият премиер разкритикува управляващите и за това, че пътищата са в лошо състояние и от една година не било свършено нищо.

Борисов заяви, че ако той е премиер, то не би позволил цените на тока и газа да се увеличат с повече от 1-2 лева. По думите му той знаел как да го направи.

Той обяви, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи проекторешението за военна помощ за Украйна. Според него обаче няма смисъл от такова решение, тъй като вече се изнасят оръжия. Борисов показа и снимка от товарния самолет АН-24, на която се виждат вериги. По думите му България изнася не само куршуми, но и БТР-и или танкове.

Радев взел всички Оскари по политическо инженерство

Бившият премиер изтъкна подигравателно още, че по време на управлението на Румен Радев са се появили много партии. „Президентът Румен Радев взе всички Оскари по политическо инженерство“, посочи той, визирайки освен „Продължаваме промяната“, така и новоучредената партия на бившия омбудсман Мая Манолова Изправи се, България и тази на бившия служебен премиер военния министър Стефан Янев - „Български възход.

Кученцето на Путин

Бившият премиер коментира и кучето, което подари на Владимир Путин преди няколко години.

В последните дни, откакто „Газпром“ спря газа за България този негов жест към руския държавен глава бе възроден от управляващите, които го използват като подигравка към Борисов, относно приноса му за българската газова зависимост с Русия.

Когато Путин дойде той беше премиер, не беше президент. Имаше едно кучило, той ме пита за тях и аз казах да донесат да ги види. Това неговото, което взе, се огледа и направо му се хвърли на краката. Той го гушна и така го взе. И аз и тогава му казах: „Ако ще го гледаш, ще ти го давам, иначе ги обичам като деца и няма да ти го давам“. Той вика: „Обещавам, ще го гледам“… Минаха неколко дена и му звъннах и му викам: Ей, да не вземете нещо да му направите, да го разпорите и да му търсите чипове, подслушватели, то е душичка златна… Ще ме иронизират Христо Иванов и Мирчев? Те и мачка не са отгледали“, подчерта раздразнен той.

И сега се лигави и една, като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България“, добави той, като визираше началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова, която коментира вчера пред БНР, че благодарение на ГЕРБ има един-единствен доставчик, в чийто пълен контрол България е била поставена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на истинския работодател на ГЕРБ, за да можем да си гарантираме, че няма да ни спират газовите доставки. Това не е достойна позиция на България

Борисов обясни, че доколкото знае, такова куче Симеон Сакскобургготски подарил на испанския крал и на други политици. И попита защо никой не снимал Георги Първанов, който като президент на поста е получил подарък кон при посещение в Молдова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 05:00, 03 май 22

Много чипка Радев но няма да го огрее той е бита карта ипрегрътката от негова страна с някои хора не му помигна

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама