Нинова: Не е лидерство да вървиш срещу народа си

16:39, 01 май 22 / Политика 25 1601 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не мисля, че лидерство е да вървиш срещу народа си. Мисля, че лидерство е да го водиш в една посока, в която той иска. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кърджали.

Днес тук нямаше човек, който да не ми каже: не искаме да изпращаме оръжия, не искаме война, искаме мир. Заставаме пред цяла България и казваме – това е волята на по-голямата част от българския народ. Ние изразяваме намерението и желанието на народа“, каза Нинова.

Нинова склонна България да ремонтира украинска военна техника, но не и да праща своя

„Позицията ми няма да се промени“, отговори тя на въпрос дали ще напусне правителството ако се изпратя оръжия за Украйна. „Нека да изчакаме коалиционния съвет. Искаме премиерът да ни представи разговорите в Украйна, какво са разговаряли с г-н Зеленски, какво е поискал и тогава ще говорим в конкретика“, добави Нинова, цитирана от БГНЕС.

„България изнася оръжие за много други страни, но не и за Украйна“, посочи вицеприемирът. „Нито един договор нямаме за Украйна, нито един патрон не сме изнесли за там. Какво  предлагате за затворим заводите, да не изнасяме за 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото в тези държави някой препродава оръжие“, попита Нинова.

За газа тя поясни, че ще се позове на работодателските организации и заяви, че те искат да се запази сегашната цена на газа, защото иначе ще фалират.

Социалист подари на Нинова фиш от тотото

Социалистът Назми Мюмюн подари фиш от тотото на лидера на БСП Корнелия Нинова при посещението ѝ в Кърджали. Намзи пожела печалбата да бъде за партията, Нинова обаче каза, че ако спечели джакпота, ще дари парите за децата.

Лидерът на БСП присъства на десетото издание на инициативата „Танцувай с нас“, с която социалистите в Кърджали отбелязват Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама