Арестуваха сина на кмета на Панагюрище

11:46, 29 апр 22 25 1881 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван Белишки е арестуван за умишлено причиняване на пожар на чужд имот. Съдът е постановил задържане под стража.

Подпалени са сухи треви и ниска растителност в землището на село Ломница. Служители на пожарната в Кюстендил са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет. От къщата в селото, обитавана от 22-годишния мъж, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър, пише bTV.

При задържането 22-годишният мъж, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен. По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата.

Миналата година през май 22-годишният Иван Белишки беше обвинен за търговия с културни ценности и побой над полицаи. Два месеца преди това той беше задържан, след като помете с колата няколко коли в центъра на Панагюрище, вряза се във витрина, след което се укри от органите на реда.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама