„Български пощи“ не могат да приемат годишни данъчни декларации

18:31, 28 апр 22 25 2199 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Остават 5 дни за подаване на данъчните декларации за доходите от 2021 г., но се каза, че „Български пощи“ не могат да ги приемат.

Поради продължаващи технически проблеми „Български пощи“ са в невъзможност да приемат каквито и да е пратки, включително и годишни данъчни декларации на физическите лица, съобщиха днес от Националната агенция за приходите.

Как може да бъдат подадени данъчните декларации?

От НАП препоръчаха електронното деклариране като най-бързият и лесен начин. Това може да стане през Портала за електронни услуги, достъпни с ПИК или КЕП, което може да се направи по всяко време в денонощието през оставащите 5 дни до крайния срок – 3 май, препоръчват данъчните служби.

Предлагат и данъчните декларации да се подават и чрез куриерските фирми. Приходната агенция уточнява, че важи датата на приемането на пратката от фирмата. 

Друг вариант е подаването на декларациите и плащането на дължимия данък в офисите на НАП по постоянен адрес в работните дни 29 април и 3 май.

Припомняме, че дотук се стигна, след като „Български пощи“ претърпя хакерска атака преди две седмици. Системата все още не може да бъде възстановена. Първоначално пощенските служби не можеха да изпращат и приемат пратки, но след това се появиха и проблемите с изплащането на пенсиите. От управата на дружеството обявиха, че са възстановили част от електронните си системи, но след Великденските празници клиенти са установили, че в пощата нито могат да плащат сметки, нито да пускат данъчни декларации, нито да изпращат колети за чужбина.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама