Емблематични вещи на Карл Лагерфелд отиват на търг

19:35, 27 апр 22 / Култура 25 1270 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Емблематични предмети, принадлежали на германския моден дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат изложени в Кьолн по-късно тази седмица, преди да бъдат предложени на търг, предаде ДПА, позовавайки се на аукционна къща „Сотбис“. 

Плюшено мече, фигурка на Лагерфелд с котката му Шупет, слънчеви очила, сака, обувки и мебели са сред принадлежностите на модната икона, които ще бъдат предложени за продан.

Продажбата в Кьолн представя неговия образ, многолик и изненадващ, разказвайки историята на модния дизайнер, колекционер, декоратор и фотограф“, пише „Сотбис“ на сайта си. 

„Шанел” отдаде почит на Карл Лагерфелд

Предметите могат да бъдат разгледани от четвъртък в Кьолн. Цените на предложените лотове варират между 50 и 80 000 евро. 

Принадлежности на Лагерфелд бяха продадени миналата година в Монако и Париж. Общата сума от продажбата беше 18,2 милиона евро - четири пъти по-висока от предварителната оценка, съобщи БТА.

Повечето предмети са от последната резиденция на Карл Лагерфелд - вила от 18-и век в Лувсиен близо до Версай, Франция. Много от предложените за продан артикули са германско изкуство, датиращо от началото на 20-и век, включително значима колекция от рекламни плакати и мебели от архитекта и дизайнер Бруно Паул. 

Изложбата в Пале Опенхайм в Кьолн продължава до 4 май. Последвалият я търг на живо ще е първият в новия офис на „Сотбис“ в Кьолн. 

Дизайнерът почина на 19-ти февруари 2019 г. на 85-годишна възраст. Той беше артистичен директор на емблематичната модна къща, създадена от Коко Шанел, повече от три десетилетия, произвеждайки до осем колекции годишно - за радост на модните редактори, фенове и колекционери. Той си сътрудничи също така и с „Клои”, „Фенди” и други лидери в модната индустрия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама