Цветанов: Политиката не е удоволствие и експеримент, а отговорност

20:48, 26 апр 22 / Политика 25 1176 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Нестабилност и хаотичност – такава оценка за управлението даде председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Алтернативата“ със Снежана Иванова.

Политиката не е удоволствие или експеримент, тя е отговорност“, категоричен е Цветанов.

Според него се търси оправдание за всичко, което се случва и управлението се клати. „Дали парламентарна група на Петков ще направи ход за подкрепа на тази инициатива за даряване на една заплата за боеприпаси за Украйна и дали всички учредители на неговата партия ще я подкрепят“, запита Цветанов. 

Министър-председателят трябва да бъде лидер, има решения, в които трябва категоричност“, убеден е Цветан Цветанов.

Петков: Който иска да помогне на Украйна, да дари една заплата за боеприпаси

„Желая успех на правителството в тези трудни процеси, които има в страната, но липсата на лидерство обезсърчава много хората“, каза още той.

На въпрос относно решението да се изпраща ли оръжие в Украйна, Цветанов заяви, че трябва да имаме стройна позиция и тя да бъде защитавана, но такава няма. „Ние принадлежим към ЕС и НАТО, те гарантират нашата териториална цялост и защита. България, отсъствайки от тази тема, показва снишаване и търсим начин да прехвърлим вината на някой друг“.

„Първо трябва да си направиш равносметка дали да имаш политическо лидерство и да вземеш решение, което може би ще бъде оценено на по-късен етап или да направиш всичко възможно да се харесаш на избирателите, но страната ни да загуби своя авторитет. Ние в момента не присъстваме при взимането на важните външнополитически решения, които касаят развитието на страната ни и на региона“, коментира Цветанов, цитиран от пресцентъра на Републиканци за България. 

Цветанов: Отсъствието на лидерство подкопава националната сигурност

Цветан Цветанов каза още, че би било безсмислено, ако сега просто се смени премиерът на този кабинет. Настоящата опозицията пък никога не си е представяла, че ще има подобен комфорт с такова управляващо мнозинство, смята още той.

„Имаме огромен дефицит и единственото, което крепи правителството, както в началния етап, така и в момента, е омразата към останалите политически партии“, сподели мнение Цветан Цветанов.

Не бих казал, че нови избори ще върнат отново ГЕРБ на власт“, коментира той, но изтъкна, че във всяка кампания има прекалено много популизъм и малко смислен дебат по секторни политики.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама